Mainos
Mainos

Aktivistit: Eläinlääkärin tarkastus ei muuttanut sikatilan huonoja oloja

Sikatiloilla käyneet aktivistit pitävät eläinsuojelutarkastuksia tehottomina.

Oikeutta Eläimille -yhdistykselle kuvia luovuttaneet henkilöt kävivät Pohjanmaalla sijaitsevalla tilalla 28. syyskuuta. Kuvaajien mukaan tilan karsinoissa oli muun muassa kuolleita ja kuolevia eläimiä sekä sikoja, joilla oli paiseita, haavoja ja murtuneita raajoja.

Aktivistit ottivat 5. lokakuuta yhteyttä läänineläinlääkäri Matti Nybergiin, joka järjesti välittömästi tilalle eläinlääkärin tarkastuksen. Jo seuraavana päivänä Nyberg vastasi sähköpostitse ilmoituksen tehneelle henkilölle, että tarkastuksen tehnyt eläinlääkäri löysi tilalta kaksi kuollutta eläintä, mutta muuten asiat olivat kunnossa.

- Eläinlääkäri ei todennut tilalla eläinsuojelullisia ongelmia, vaan lähinnä raatojen käsittelyyn liittyviä ongelmia, Nyberg kertoo MTV:n uutisille.

Aktivistit kertovat käyneensä tilalla uudestaan vajaan kuukauden päästä tarkastuksesta 3. marraskuuta, jolloin olot tilalla olivat heidän mukaansa ennallaan. Nyberg ei osaa selittää tapahtunutta.

- Nämä ovat todella julmia kuvia, enkä voi millään uskoa, että eläinlääkäri ei puuttuisi tällaiseen. Lihaksi kelpaamattomat eläimet, jotka ovat sairaita ja voivat huonosti, pitää lopettaa. Jos lopettamisessa viivytellään tai se jätetään tekemättä, rikotaan eläinsuojelulakia, Nyberg kertoo.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot