Mainos
Mainos

Aktivistit kiivenneet nostureihin Kalasatamassa protestina ydinvoimahankkeelle

Aktivistit ovat kiivenneet Helsingin Kalasatamassa SRV:n työmaalla kahteen nosturiin. Aktivistit protestoivat Fennovoiman ydinvoimalahanketta vastaan.

SRV:n viestinnästä kerrotaan, että poliisit ovat paikalla selvittämässä tilannetta. Viestinnän mukaan työt ovat alkaneet työmaalla normaalisti vallattuja nostureita lukuun ottamatta.  

– Tärkeintä on nyt ottaa turvallisuusasiat huomioon. Nosturiin on hyvin vaarallista kiivetä pimeällä, joten tärkeintä on saada ulkopuoliset pois nostureista turvallisesti, SRV:stä sanotaan. 

SRV:n viestinnän mukaan aktivisteja on neljä ja he ovat laskeneet nostureista "Stop Fennovoima" -banderollin. SRV:stä arvellaan, että aktivistit ovat päässeet työmaalle portin yli, mutta yhtiöllä ei ole tarkkaa tietoa siitä, miten aktivistit ovat päässeet kiipeämään nostureihin.  

– Tällä hetkellä meillä ei ole tietoa siitä, millä aktivistit ovat nostureissa kiinni. Olemme hyvin huolissamme, jos he eivät ole kiinnittäneet itseään, viestinnästä sanotaan.  

SRV on ilmoittanut lähtevänsä Fennovoiman ydinvoimalahankkeen omistajaksi 1,8 prosentin osuudella.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme