Mainos
Mainos

Aktivistit yrittävät tänään pysäyttää Pyhäjoen ydinvoimalan rakennustyöt

Mielenosoittajat pyrkivät tänään pysäyttämään Fennovoiman ydinvoimalan rakennustyöt Pyhäjoella. Aktivistien mukaan tempaus on väkivallaton. 

Poliisin mukaan rakennusalueen liepeillä on parhaillaan joitakin kymmeniä mielenosoittajia. He aloittivat liikehtimisen aamuyhdeksän jälkeen. Osa mielenosoittajista on ulkomaalaisia.

Alueella on poliisin mukaan ollut varsin rauhallista. Yksi mielenosoittaja on otettu viime päivien aikana kiinni vahingonteosta epäiltynä.

Mielenosoittajat kertovat olevansa huolissaan poliisin mahdollisesta voimankäytöstä heitä kohtaan. Aktivistien mukaan paikalla on uusia, erikoissuojattuja Mörkö-ajoneuvoja. Mielenosoittajien mukaan aiemmin tässä kuussa Hanhikivellä poliisi on käyttänyt etälamautinta yhteen kaivinkoneeseen lukittautuneeseen aktivistiin ja pippurisumutetta noin kymmenhenkiseen mielenosoittajajoukkoon.  

Tänään on kulunut 30 vuotta Tshernobylin ydinonnettomuudesta. Hanhikivellä on ollut erilaisia mielenilmauksia ja mielenosoittajien leirejä jo pitkään.  

Katso videolta, miten Oulun poliisilaitokselta kommentoitiin ydinvoimalatyömaan mielenosoitusta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme