Mainos
Mainos

AL: Ankeriaiden istutuslaatikoista paljastui viidenneksen vaje

Kesäkuussa Etelä-Suomen vesiin aloitetuissa ankeriaiden suuristutuksissa on paljastunut, että Ruotsista karanteenista tulleissa istutuslaatikoista on ollut viidenneksen vaje.

Vaje selvisi, kun etelärannikolla istutuksen vaikutuksia tutkiva kalastusbiologi päätti laskea yhden laatikon sisällön. Laatikossa piti olla 1200 ankeriaan poikasta, mutta kalastusbiologi sai tulokseksi 855. Toisenkin laatikon tarkastus tuotti viidenneksen vajeen.

Yhteensä Ruotsista tulleissa laatikossa piti olla noin 300 000 ankeriaan poikasta.

Aamulehden saamien tietojen mukaan määriä ei ole laskettu edes pistokokein joka vuosi, vaikka ankeriaita on tilastojen mukaan istutettu Etelä-Suomen vesistöihin ja rannikkoalueelle 50 000–270 000 kappaletta vuosittain.

Elinkeinojohtaja, kalastusbiologi Vesa Karttunen Kalatalouden keskusliitosta kertoo, että kymmensenttisiä lasiankeriaita ei lasketa yksin kappalein, koska tuontirä on satoja tuhansia poikasia.

– Ne kuljeteaan istuttajille pääosin tuhannen kappaleen laatikoissa, joissa yleisesti sallittu poikkeama on 5–10 prosenttia.

Ruotsalainen karanteeniallastoa ylläpitävä Scandinavia Eel Ab lähettää 60 000 täydennyksen puuttuvien ankeriaan poikasten tilalle.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme