Mainos
Mainos

AL: Chilinsyönnin maailmanennätys Suomeen

Tampereella järjestetyissä chilinsyönnin MM-kisoissa on tehty epävirallinen maailmanennätys, kertoo Aamulehti. Ari Hirvonen rikkoi entisen ennätyksen popsimalla kymmenen kappaletta maailman tulisinta chililajiketta, Naga Morichia.

Vanha ennätys, hieman yli 50 grammaa rikkoutui reilusti. Uusi ennätys on nyt 82 grammaa.

Hurjalta kuulostava koitos osoittautui erittäin kovaksi usealle kilpailijalle. Aamulehden mukaan suurin osa heistä makasi kilpailun jälkeen maassa oksentaen ja itkien.

Kilpailu järjestettiin viikonloppuna järjestettyjen Suomen ensimmäisten chilifestivaalien, Naga 2010 -tapahtuman yhteydessä.

Maailman tulisin chili Naga Morich on niin tulista, että sitä käsiteltyään on syytä välttää kasvoihin ja erityisesti silmiin koskemista. Kyseisen chilin tulisuus on mitattu scoville-asteikon avulla useita kertoja yli miljoonaksi scovilleksi. Esimerkiksi tabasco-kastikkeen tulisuus samalla asteikolla on noin 2 500-5 000 scovillea.

(MTV3)

Aamulehden juttu aiheesta täällä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme