Mainos
Mainos

AL: Henkirikoksesta voi selvitä ilman seuraamuksia

Henkirikoksesta voi selvitä ilman seuraamuksia, kirjoittaa Aamulehti. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan tapaukset ovat harvinaisia, mutta niitä on.

Lain mukaan on mahdollista, että henkirikoksen tehnyt todetaan syyntakeettomaksi, mutta mielentilatutkimukseen mennessä jo parantuneeksi.

Jos täysi-ikäistä tekijää ei todeta mielisairaaksi, häntä ei voida määrätä tahdosta riippumattomaan pakkohoitoon. Samalla hän välttää myös vankilan, koska syyntakeettomuutta arvioidaan vain sen tilanteen osalta, jolloin rikos on tehty.

Nykyisin myös mielenterveyden häiriö on peruste syyntakeettomuudelle. Pakkohoitoon sen vuoksi ei voida kuitenkaan määrätä.

Suomessa terveysviranomaiset päättävät syyntakeisuudesta ja hoitoon määräämisestä. Monissa muissa maissa tuomioistuimet päättävät lopullisesti mielisairaalaan lähettämisestä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme