Mainos
Mainos

AL: Kirkon vihkioikeus jakaa puolueita

Kirkon vihkioikeus jakaa äänestäjiä puolueiden sisällä, kirjoittaa Aamulehti.

Lehden teettämän kyselyn mukaan kristillisdemokraattien ja vasemmistoliiton kannattajat ovat halukkaimpia luopumaan kirkon vihkioikeudesta, jos ehdotettu sukupuolineutraali avioliittolaki astuu voimaan.

Kristillisdemokraattien kannattajien parissa luopumisen kannalla on 57 prosenttia vastaajista ja vasemmistoliiton kohdalla 50 prosenttia.

Hanakimmin kirkon vihkioikeudesta pitävät kiinni rkp:n ja keskustan kannattajat.

Kaikista kyselyyn vastanneista joka toinen katsoo, että kirkon ei tule luopua vihkioikeudesta. Luopumisen kannalla on puolestaan kolmannes vastaajista.

Taloustutkimuksen tällä viikolla tekemään kyselyyn vastasi yli tuhat suomalaista. Kysely tehtiin sen jälkeen, kun kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän puheenjohtaja Bjarne Kallis ehdotti Aamulehdessä, että luterilaisen kirkon tulisi luopua lain voimaantullessa vihkioikeudesta.

Ehdotettu sukupuolineutraali avioliittolaki sallisi samaa sukupuolta oleville pareille esimerkiksi yhteisen sukunimen ja mahdollisuuden hakea adoptiolasta perheen ulkopuolelta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme