Mainos
Mainos

AL: Oma koulutodistus löytyy pian netistä

Kaikkien suomalaisten opintosuoritukset aiotaan koota valtakunnalliseen rekisteriin, josta jokainen voi itse tulostaa esimerkiksi vanhat todistuksensa. Asiasta kirjoittaa Aamulehti.

Myös oppilaitokset saavat hakijoiden todistukset suoraan palvelusta. Lisäksi valeammattilaisten paljastaminen helpottuu, kun paperit voi tarkistaa yhdestä paikasta.

Rekisterin taustalla on opetushallinnon laaja uudistus, joka kokoaa kaikki koulutuspalvelut yhden sähköisen luukun taakse. Palvelu otetaan käyttöön vaiheittain. Tarkoitus on esimerkiksi, että järjestelmä helpottaa opintojen hyväksi lukemista oppilaitosten välillä.

Opintopolku.fi -palveluun kootaan sekä tiedot opintosuorituksista että kaikki julkisten oppilaitosten tarjoama koulutus. Palvelun kautta voi hakea myös oppilaitoksiin. Uudistus otetaan käyttöön vaiheittain.

Ensimmäisenä rekisteriin tallennetaan ensi syksynä toisen asteen opintoihin pyrkivien todistukset. Valmistuttuaan järjestelmä ulottuu esiopetuksesta aikuiskoulutukseen asti.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme