Mainos
Mainos

AL: Omasta televisiosta pitää maksaa palvelukodissa – luvaton katselu voi maksaa satasia

Asukkaat voivat joutua maksamaan joissakin palvelutaloissa tv-maksun, jos heillä on huoneessaan oma televisio, kertoo Aamulehti. Luvattomasta televisionkatselusta voidaan määrätä 100 euron tarkastusmaksu sekä lisäksi vuoden tv-maksut kaksinkertaisina.

Palveluasumisen tv-maksukäytännöt vaihtelevat erittäin paljon. Yleispäteviä sääntöjä ei Viestintäviraston mukaan ole olemassa.

– Palveluasumista on nykyään niin monentyyppistä ja palvelujen muoto vaihtelee niin paljon, että tv-maksuasiat määritellään aina tapauskohtaisesti, kehittämispäällikkö Aulikki Behm Viestintävirastosta sanoo.

Tv-maksusta ei tarvitse huolehtia, jos palvelutalossa asuvalla henkilöllä ei ole omaa televisiota. Talon yhteisissä tiloissa asukkaat voivat katsoa televisiota vapaasti. Maksuvelvollisuuteen voi lisäksi vaikuttaa muun muassa se, minkä tyyppisiä palveluja talo asukkailleen tarjoaa.

Vanhuspalveluissa on meneillään maanlaajuinen muutos, jossa laitoshoidosta siirrytään kohti palveluasumista. Muutoksella tavoitellaan säästöjä vanhustenhoidossa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot