Mainos
Mainos

AL: Pienet päiväkotilapset sairastelevat koko ajan enemmän

Alle 3-vuotiaiden päiväkotilasten sairastelu on jatkuvassa kasvussa, kirjoittaa Aamulehti.

Lapset sairastavat sitä enemmän, mitä isommassa ryhmässä he ovat hoidossa. Pieni päiväkotilainen on vuodessa sairaana jopa yli kuukauden.

Lasten infektiosairauksien erikoislääkäri Marjo Renko Oulun yliopistollisesta sairaalasta huomauttaa, että kansantalous hyötyisi ryhmäkokojen pienentämisestä. Jos alle 3-vuotiaat saataisiin korkeintaan 6–8 lapsen kokoisiin ryhmiin, heidän sairauspoissaolonsa vähenisivät puoleen. Jokaista 30:tä lasta kohden säästettäisiin yksi henkilötyövuosi, kun vanhemmat pääsisivät töihin.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tilastojen mukaan perhepäivähoito on harvinaistumassa. Turun yliopiston bakteeriopin professori Pentti Huovinen pitää tilannetta kaameana.

– Alle 3-vuotiasta ei pitäisi viedä päiväkotiin, koska pienimmätkin ryhmät ovat siellä liian isoja. Tiedän, että tämä on kovaa puhetta. Sopiva ryhmäkoko alle 3-vuotiaalle on mielestäni 4–5, mutta jotkut lastenlääkärit sanovat kahdeksan.

(MTV3 – STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot