Mainos
Mainos

AL: Poliisi jarruttaa oikeuden toteutumista

Suomi saa muihin Pohjoismaihin verrattuna moninkertaisen määrän ihmisoikeustuomioita. Syynä tuomioihin on etenkin pitkittyneet oikeudenkäynnit, kertoo Aamulehti.

EU-maista ainoastaan Liettuassa ja Suomessa poliisi johtaa rikostutkimuksia, kun taas muissa maissa johto on syyttäjällä. Suomessa syyttäjä joutuu usein vaatimaan lisätutkimuksia. poliisilta.

Lähes kymmenen vuotta kestävät oikeudenkäynnit ja niistä Suomen valtiolle langetetut ihmisoikeustuomiot ovat johtaneet virallisiin selvityksiin.

Selvitysten mukaan oikeusjärjestelmän puutteet johtuvat suureksi osaksi liiallisesta poliisivallasta. Poliisin ylivallasta ei raporteissa kuitenkaan puhuta.

Aamulehden haastattelemat oikeustieteen asiantuntijat siirtäisivätkin tutkintavaltaa syyttäjälle poliisilta.

Valtakunnansyyttäjänvirasto ei kuitenkaan resurssiensa vuoksi hyväksy syyttäjän vastuun laajentamista. Poliisi puolestaan haluaa pitää vallan itsellään.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot