Mainos
Mainos

AL: Rahapula lykkää keskinopeusvalvonnan aloittamista

Ajoneuvon keskinopeuden mittaavaa valvontaa ei aloiteta ainakaan vielä tänä vuonna, kertoo Aamulehti. Lykkäyksen syynä on rahapula.

Vitostiellä kokeiltua valvontajärjestelmää ei voida ottaa sellaisenaan käyttöön, eikä Suomen oloihin ja sakkolainsäädäntöön sopivia järjestelmiä ole valmiina.

Myöskään tarvittavaa rahoitusta tai työvoimaa järjestelmän luomiseen ei tällä hetkellä ole.

Kehitystyön aikatauluista on kuitenkin tarkoitus neuvotella kevään kuluessa.

Automaattista keskinopeusvalvontajärjestelmää testattiin viime syksynä vitostiellä Heinolassa. Liian moni valvontajärjestelmän kuvista oli kuitenkin niin huonolaatuisia, ettei niistä pystynyt tunnistamaan kuljettajaa.

Muuten vitostien valvontakokeilua pidetään kuitenkin onnistuneena. Julkinen nopeusvalvonta laski esimerkiksi keskinopeuksia ruuhkaliikenteessä tavanomaista kameravalvontaa enemmän.

Myös valtaosa haastatelluista autoilijoista piti keskinopeuden valvontaa hyväksyttävänä ja turvallisuutta parantavana menetelmänä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot