Mainos
Mainos

AL: Suomalaisten eläkerahoja sijoitettu aseisiin ja tupakkaan

Osa suomalaisista työeläkeyhtiöistä myöntää sijoittavansa tupakka-, alkoholi- ja aseteollisuuteen, selviää FinnWatch ry:n ja SaferGlobeFinlandin kyselystä.

Yhdeksän kyselyyn vastannutta työeläkeyhtiötä kertoo sijoittaneensa työeläkkeitä ase- ja ydinaseyhtiöihin, epädemokraattisten hallitusten yhteistyökumppaneihin, alkoholi- ja tupakkayhtiöihin sekä uhkapelitoimintaan. Lisäksi veroparatiisien rahastoissa makaa satoja miljoonia euroja.

Useimpien vastaajien mielestä mahdollisimman korkean tuoton tavoittelu on vastuullista sijoittamista.

Finnwatch on ay-liikkeen ja kansalaisjärjestöjen yhteinen tietopalvelu. SaferGlobe Finland on rauhan ja turvallisuuden tutkimusverkosto.

Kysely lähetettiin 31 työeläkeyhtiölle- , kassalle- ja säätiölle, joista yhdeksän vastasi. Niistä seitsemästä eläkeyhtiöstä, joissa hoidetaan 2,8 miljoonan suomalaisen eläkeasioita, viisi vastasi kyselyyn.

Tuloksista kertoo Aamulehti.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot