Mainos
Mainos

AL: Suomeen kriisintorjuntakeskuksia

Keskuksia on suunnitteilla 100-150. Puolustusministeri Seppo Kääriäisen mukaan kokeiluvaiheessa olevista maakuntajoukoista tulee merkittävä apu viranomaisille.

Puolustusministeriö aloittaa toimet suomalaisten kriisintorjuntakeskusten perustamiseksi. Aamulehden mukaan vapaaehtoisten osaaminen, kalusto ja koulutus yhdistetään tulevaisuudessa toimintakeskuksiin, joita on suunnitteilla 100-150.

Puolustusministeri Seppo Kääriäinen uskoo, että kokeiluvaiheessa olevista maakuntajoukoista tulee merkittävä apu viranomaisille. Joukot auttavat viranomaisia muun muassa luonnontuhoissa, vartioinnissa ja etsinnöissä. Joukot perustetaan maanpuolustukseen, mutta niitä käytetään tarvittaessa virka-apuun.

Viidessä maakunnassa on jo aloitettu 20 000 vapaaehtoisen kokoaminen. Yhteistyölle sopivia tiloja ryhdytään etsimään eri puolilta Suomea.

Toimintakeskuksia suunnittelee neljän ministeriön, Pääesikunnan, Pelastusalan keskusjärjestön, SPR:n, Kuntaliiton ja Maanpuolustus ry:n työryhmä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot