Mainos
Mainos

AL: Supo puuttui uskontoriitaan Tampereella

Suojelupoliisi on puuttunut uskonnonopetuksesta syntyneeseen riitaan Tampereella.

Aamulehti kertoo, että suojelupoliisi selvitti islamin opetusta saaneiden lasten vanhempien ja opettajan välille syntyneen kiistan opetuksen sisällöstä.

Kiista tamperelaisissa kouluissa alkoi, kun muslimilasten vanhemmat kokivat, että heidän lastensa saama uskonnonopetus ei ole islamin mukaista.

Opettaja oli vanhempien mielestä antanut virheellistä tietoa muun muassa Koraanin ruoka- ja rukousohjeista. Kiistaa soviteltiin useissa palavereissa mutta sopua ei syntynyt.

Suojelupoliisi puuttui asiaan ja kompromissi syntyi, kun uskontotunneille palkattiin muslimi uskonnonopettajan avuksi. Suojelupoliisin alueyksikön päällikkö Kari Harju kertoo Aamulehdessä, että Supon rooliin kuuluu tällaisten kytevien kiistojen sovittelu.

Uskonnon opetukseen liittyviä erimielisyyksiä on ollut Tampereen lisäksi myös Helsingissä, Vantaalla ja Turussa. Aamulehden mukaan suojelupoliisi on puuttunut vain Tampereella syntyneeseen uskontokiistaan.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme