Mainos
Mainos

AL: Syytettyjen kasvot halutaan näkyviin

Moni suomalainen haluaisi, että törkeistä rikoksista syytetyt eivät saisi verhoutua hupparin tai sanomalehden taakse.

Suurin osa suomalaisista on sitä mieltä, että törkeistä rikoksista syytettyjen pitäisi paljastaa kasvonsa oikeusistuntojen alussa. Aamulehden Taloustutkimuksella teettämän kyselyn mukaan huputettuna esiintymisen kieltämistä vaativat etenkin yli 50-vuotiaat ja eläkeläiset.

Eniten ymmärrystä kasvonsa peittävät syytetyt saivat alle 25-vuotiailta nuorilta sekä vihreiden kannattajilta.

Tiedotusvälineillä on mahdollisuus kuvata oikeussalissa vain oikeudenkäynnin alkuhetkillä. Syytetyt kuitenkin usein piiloutuvat kuvaamisen ajaksi hupparin, sanomalehden tai vaatteiden taakse.

Syytetyn piiloutumista ei voida nykylainsäädännöllä estää. Tuomari voi puuttua pukeutumiseen, jos hän kokee sen häiritsevän oikeudenkäyntiä.

- Suomen laki ei tunne häpeärangaistusta, jollainen määräys kasvojen paljastaminen olisi, sanoo rikos- ja prosessioikeuden professori Pekka Viljanen.

Kyselyyn vastasi heinäkuussa noin tuhat suomalaista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot