Mainos
Mainos

AL: Taloyhtiöt voivat itse valvoa pysäköintiä alueellaan

Taloyhtiöt voivat itse valvoa pysäköintiä ja periä maksuja väärinpysäköidyistä ajoneuvoista, kertoo Aamulehti. Korkeimman oikeuden maaliskuussa tekemän ratkaisun perusteella pysäköintiä voi valvoa muukin kuin siihen erikoistunut yritys.

Pysäköintiä valvovat yritykset eivät nykyisin peri taloyhtiöiltä maksuja valvonnasta. Sen sijaan ne rahoittavat toimintansa virheellisistä pysäköinneistä kertyvillä maksuilla. Jos taloyhtiöt keräisivät maksut itse, ne saisivat pitää myös tulot. Suomen kiinteistöliiton lakimies Joel Sariolan mukaan valvonta ei kuitenkaan olisi taloyhtiöille merkittävä tulonlähde.

Lainsäädäntöneuvos Jaakko Rautio oikeusministeriöstä sanoo lehdessä, että ei ole kuullut taloyhtiöistä, jotka valvoisivat pysäköintiä itse. Sariola muistuttaa, että naapureiden toisilleen kirjoittamat maksut voisivat rikkoa naapurisovun.

(MTV3 - STT)

Lue myös:Aamulehti

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme