Mainos
Mainos

AL: Tampereen kaupunki ei maksa palkkaa työuupuneille

Työnantajat ovat kiristäneet suhtautumistaan työuupumuksesta johtuviin sairauspoissaoloihin, kirjoittaa Aamulehti. Esimerkiksi Tampereen kaupunki ei maksa enää palkkaa sairauspäiviltä, joiden ainoana syynä on työuupumus.

Kaupungin tuoreen käytännön mukaan sairauslomatodistukseen pitää olla merkittynä lisäksi jokin muu peruste. Tulkinnan taustalla on ajatus siitä, että työuupumuksessa ei ole sinänsä kyse sairaudesta, vaan oireista, joiden taustalla voi olla sairaus.

Työnantajat perustelevat kiristyneitä tulkintoja Kelan käytännöllä, jonka mukaan sairauspäivärahaa ei makseta ainoastaan työuupumuksen takia annetusta sairauslomasta.

Kelasta kerrotaan, että päätös olla maksamatta sairauspäivärahaa koskee lähinnä työolosuhteista aiheutuvia poissaoloja. Kela on hylännyt työuupumusta koskevista sairauspäivärahahakemuksista 2000-luvulla noin 34 prosenttia.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot