Mainos
Mainos

AL: Valvira ei suostu terveyspalvelujen yksityistämiseen

Valvira on puuttunut Rääkkylän kunnan suunnitelmiin sosiaalipalvelujen yksityistämisestä, kertoo Aamulehti. Kunta haluaisi siirtää lääkäriyritys Attendo Med Onen vastuulle lähes kaikki palvelunsa. Ainoastaan päivähoito ja osa lastensuojelusta jäisivät sopimuksen ulkopuolelle.

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valviran mukaan julkisen vallan käyttöä ei voida siirtää yksityiselle yritykselle. Rääkkylän kunta on vastannut Valviran selvityspyyntöön ja perustelee suunnitelmiaan sillä, että tarkoituksena on turvata asukkaiden sosiaali- ja terveyspalvelut.

Tapauksen käsittely on Valvirassa vielä kesken. Aamulehden haastatteleman Valviran esittelyneuvoksen Arja Myllynpään tiedossa ei ole, että muut kunnat olisivat aiemmin yrittäneet yksityistää sosiaalipalvelujaan.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot