Mainos
Mainos

AL: Virolaiset voivat rellestää Suomessa sakkoja pelkäämättä

Virolainen voi ajaa Suomessa autoa humalassa tai vaikkapa pahoinpidellä jonkun lievästi rangaistusta pelkäämättä. Aamulehden mukaan Viron laissa on porsaanreikä, jonka vuoksi virolaiset eivät ole velvollisia maksamaan Suomessa saamiaan sakkoja.

Viro on lehden mukaan kuitenkin luvannut korjata tilanteen muuttamalla lakiaan.

Tällä hetkellä Viro ei tunnusta muissa maissa annettuja rangaistuksia, jos syytetty ei ole ollut paikalla oikeudessa tai muuten sakkoa määrättäessä. Suomessa oikeus voi ilman syytetyn läsnäoloa määrätä sakkoja rattijuopumuksesta, näpistelystä tai lievästä pahoinpitelystä.

Perintäkelvottomia sakkoja kertyy Oikeusrekisterikeskuksen mukaan tuhatkunta vuosittain. Liikkuvan poliisin päällikkö Kari Rantala kertoo nähneensä liikenteessä piittaamattomuutta: jotkut eivät ota liikennesääntöjä vakavasti, koska tietävät, ettei sakkoja tarvitse maksaa.

On muitakin maita, joiden kansalaiset selviävät Suomessa saaduista sakoista kuin koira veräjästä. Virolaisia on kuitenkin Suomessa paljon, mikä korostaa ilmiön merkitystä.

Viro on vastaavasti suomalaisten sakkoparatiisi, sillä maa ei lähetä suomalaisten saamia sakkoja tänne täytäntöönpantaviksi.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme