Mainos
Mainos

AL: Yhä useammasta vainajasta löytyy huumausaineita

Yhä useammasta vainajasta löytyy ruumiinavauksessa huumausaineita, kertoo Aamulehti.

Vuonna 2008 huumausaineita löytyi 246 vainajasta, kun vuonna 2007 luku oli 234. Eniten huumeita löytyy alle 30-vuotiaista vainajista. Yleisimmin löydetty aine on lääkeopioidi, kuten Subutex.

Helsingin yliopiston oikeuskemian professori Erkki Vuori sanoo Aamulehdelle, että huumausaineita käyttäneitä vainajia on kohta yhtä paljon kuin liikenneonnettomuuksissa kuolleita. Liikennekuolemien määrä laskee, kun taas huumausaineita käyttäneiden vainajien määrä kasvaa.

Kuolemaan johtaneita liikenneonnettomuuksia tapahtui Liikenneturvakeskuksen tilaston mukaan 321 vuonna 2008 ja vuotta aiemmin 349.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot