Mainos
Mainos

Älä alistu -kampanjan papeista kantelu - "Kyse rankasta nuorten painostamisesta"

Kristillisen Älä alistu -kampanjan taustajärjestöjen vastuutehtävissä toimivista papeista on tehty kantelu tuomiokapituleille. Nuorille suunnatun kampanjan mukaan homo- tai biseksuaali voi muuttua heteroksi kristinuskon avulla.

Kantelun tehneen helsinkiläisen opiskelijan Jaakko Weuron mukaan tuomiokapituleja pyydetään nyt selvittämään, ovatko papit toimineet pappisvirkojensa velvollisuuksien mukaisesti. Hän jätti kantelut eilen Espoon, Helsingin, Oulun ja Tampereen hiippakuntien tuomiokapituleille.

- Tässä ei ole enää kysymys keskustelusta, vaan rankasta lasten ja nuorten painostamisesta luterilaisen papin panta kaulassa, Weuro sanoo.

Helsingin tuomiokapitulista kerrotaan, että sen saama kantelu rekisteröitiin tänään. Samantyyppisiä kanteluita tulee kapitulille muutaman kerran vuodessa.

Seitsenjäseniset tuomiokapitulit käsittelevät muun muassa pappien ja lehtorien pysymistä kirkon tunnustuksessa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot