Mainos
Mainos

Ala-Nissilä ehdolla korkeaan EU-virkaan

Kansanedustaja Olavi Ala-Nissilä (kesk.) on siirtymässä korkeaan EU-virkaan Luxemburgiin. Hallitus nimeää ylihuomenna Ala-Nissilän Suomen ehdokkaaksi Euroopan tilintarkastustuomioistuimeen.

Ala-Nissilän on määrä seurata tehtävässä Suomea vuodesta 1995 asti edustanutta Aunus Salmea. Virallisesti nimityksestä päättää EU:n ministerineuvosto Euroopan parlamentin kuultua ehdokasta. Pesti on kuusivuotinen ja alkaa ensi maaliskuussa. Tuomioistuin valvoo EU:n taloutta ja tilejä. Nimityksestä kertoi Nelosen uutiset. Valtioneuvoston kanslia vahvisti tiedon illalla.

Ala-Nissilän tilalle eduskuntaan nousee Mauri Salo, joka on aiemmin toiminut kansanedustaja vuosina 1995-96 sekä viime vaalikauden 1999-2003.

Työmatkalta Argentiinasta tavoitettu Ala-Nissilä kertoi STT:lle, että hänen kiinnostustaan tehtävään on kysytty ja hän on antanut suostumuksensa viedä asiaa eteenpäin. Ala-Nissilä osallistuu Argentiinassa kansainväliseen verokonferenssiin.

Ala-Nissilä on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri. Hän on myös HTM-tilintarkastaja ja KHT-tilintarkastaja. Poliitikkona hän on toiminut Suomen Pankin tilintarkastajana, sittemmin pitkään pankkivaltuutettuna ja valtiontilintarkastajana.

Loimaalla asuva 56-vuotias Ala-Nissilä on ollut kansanedustajana vuodesta 1991. Tällä hetkellä hänellä on useiden muiden tehtävien lisäksi merkittävä asema valtiovarainvaliokunnan puheenjohtajana.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme