Mainos
Mainos

Ala-Nissilä perää veropoliittista selontekoa

Valtiovarainvaliokunnan verojaoston jäsen, keskustan kansanedustaja Olavi Ala-Nissilä esittää, että hallitus antaisi kevätistuntokaudella eduskunnalle veropoliittisen selonteon. Näin eduskunta saisi mahdollisuuden linjata veropolitiikkaa esimerkiksi työllisyyden ja oikeudenmukaisuuden näkökulmasta.

Ala-Nissilän mukaan eduskunnan rooli veroratkaisuissa on jäänyt nyt aivan liian vähäiseksi, kun ensi ja seuraavan vuoden ratkaisut on pitkälti tehty tupopöydässä. Myös mm. EU:sta tulee lähiaikoina merkittäviä muutospaineita esimerkiksi auto-, alkoholi- ja pääomatulojen verotukseen, Ala-Nissilä muistutti tänään Loimaalla.

Lisäksi korjaustarpeita olisi mm. yhden tulonsaajan lapsiperheiden ja pienempien sosiaalietuuksien verotuksessa, verotuksen työnantajabyrokratiassa ja yritysten ja maatalouden sukupolvenvaihdosten edistämisessä verotuksessa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme