Mainos
Mainos

Ala-Nissilä: Peruspalvelubudjetti koko vaalikaudeksi

Keskustan kansanedustaja Olavi Ala-Nissilä ehdottaa, että valtio ja kunnat sopisivat koko ensi vaalikauden mittaisesta "peruspalvelubudjetista".

Ajatuksena on, että menettely raamittaisi kuntien ja valtion taloudelliset suhteet niin, että peruspalvelut voidaan turvata pitkäjänteisesti.

Ala-Nissilä toivoi tänään Mellilässä, että tällainen käytäntö otettaisiin keskusteltavaksi jo seuraavissa hallitusneuvotteluissa.

Ala-Nissilän mielestä peruspalvelubudjetti voitaisiin valmistella eräänlaisessa "kuntakolmikannassa". Valtion ja kuntien edustajien lisäksi neuvotteluihin osallistuisi sosiaali- ja sivistystoimen palvelujen asiantuntija- ja käyttäjätahoja. Ala-Nissilän mielestä tällaisia voisivat olla esimerkiksi Stakes, opetushallitus sekä lääninhallinnon sosiaali- ja opetustoimen osastot.

Ala-Nissilä sanoi, että eduskunta voisi käsitellä ja hyväksyä vaalikauden peruspalvelubudjetin siinä yhteydessä, kun valtion budjettikehyksiä käsitellään muutoinkin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot