Mainos
Mainos

Älä poista tatuointia laserilla itse!

Säteilyturvakeskus STUK suosittelee tatuointien poistoa vain lääkärien valvonnassa. Tatuointien poistoon tarkoitetut laserit ovat suuritehoisia ja niiden lasersäteily voi vaurioittaa ihoa väärinkäytettyinä. STUK suosittaa tatuointien poistamista vain lääkärin valvonnassa.

Tatuointien poistojen suosio on kasvanut viime vuosina. Internetistä voi tilata laserlaitteita, joiden teho riittää tatuoinnin poistoon. Poistoon tarvitaan suuritehoinen laserlaite, koska toimenpiteessä tunkeudutaan ihon pintakerroksen alle. Säde kohdistetaan ihonalaiseen tatuointiväriin niin, että väripigmentti hajoaa.

Vain lääkärillä tai lääkärin lähetteellä

Tatuoinnin poistoon käytettävää suuritehoista, luokan 4 laserlaitetta voi lain mukaan käyttää ainoastaan lääkäri tai yrittäjä, joka tekee toimenpiteet lääkärin lähetteellä ja valvonnassa. Vastuu tällaisen laitteen käytöstä on siis lääkärillä. Lääkärien käyttämän luokan 4 laserlaitteen säde on niin voimakas, että se vahingoittaa ihoa ja polttaa iholle hetkessä palovamman.

STUK selvittää millaisia tatuointeja poistavia yrityksiä on markkinoilla ja millaisin laittein palvelua tarjotaan niissä paikoissa, jotka eivät ole terveydenhuollon piirissä. STUK:n tietoon on tullut tapaus, jossa kauneushoitolayrittäjä on suunnitellut hankkivansa laserlaitteen asiakkaiden tatuointien poistamiseen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot