Mainos
Mainos

Alaikäiseltä viedään oikeus ostaa ase

Asedirektiivi ei salli alaikäisen ostaa ampuma-asetta, mutta hän voi saada rinnakkaisluvan esimerkiksi vanhemman aseeseen.

Alaikäiseltä viedään mahdollisuus ampuma-aseen ostolupaan. Eduskunnan hallintovaliokunta katsoo lausunnossaan EU:n ampuma-asedirektiivistä, että sen linjaukset ovat hyväksyttävissä.

Nykyistä ampuma-aselakia joudutaan direktiivin pohjalta muuttamaan siten, että alaikäiset eivät saa enää ostaa asetta. Sen sijaan 15 vuotta täyttäneet voisivat kuitenkin saada rinnakkaisluvan esimerkiksi vanhempansa omistamaan aseeseen.

Valiokunta tulkitsee direktiiviehdotusta hallituksen tavoin niin, että rinnakkaisluvan nojalla alaikäinen voi käyttää asetta eli vaikkapa metsästää ilman huoltajan tai muun aikuisen valvontaa.

Suomen hallitus muutti hiljattain kantaansa asedirektiiviin, jota se oli vastustanut nuorten metsästysharrastukseen vedoten.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme