Mainos
Mainos

Alaikäiset tehtailevat vääriä henkilöpapereita digitekniikalla

Lisää aiheesta MTV3:n Kymmenen uutisissa.

Yhä useammat alaikäiset yrittävät päästä juhlimaan ravintoloihin väärennetyillä henkilötodistuksilla. Nuoret tekevät hyvin aidon näköisiä henkilöpapereita helposti esimerkiksi digitaalisten ohjelmien avulla.

Väärennöksiä onkin vaikea havaita, mutta ravintoloiden vastuulla on silti tarkistaa henkilöllisyystodistukset riittävän huolellisesti. Esimerkiksi ajokortti pitää tarkastaa molemmilta puolilta.

- Paljon jää ulos sellaisiakin asiakkaita, joilla on ehkä omat henkkarit mutta mitä on syytä epäillä. He eivät välttämättä näytä ihan samalta kuin kuvassa, kertoo vastaava järjestyksenvalvoja Jussi Helanen Oulun ravintola Onnelasta.

Lääninhallituksen alkoholitarkastaja tekee ravintoloihin tarkastuksia pistokokeina ja asiakkaiden ilmoituksista. Mikäli alaikäisille myynti on ollut suunnitelmallista, voi ravintola pahimmassa tapauksessa menettää anniskeluoikeudet kokonaan.

Jos alaikäinen jää puolestaan kiinni henkilöpapereiden väärentämisestä, seuraa asiasta aina poliisitutkinta.

Katso Ari Kettusen juttu (Seitsemän uutiset 12.04.2009)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme