Mainos
Mainos

Alaikäistä voi uhata ulosotto maksamattomasta mopovakuutuksesta

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi ja Liikennevakuutuskeskus muistuttavat vanhempia huolehtimaan, että nuoret maksavat mopojensa liikennevakuutusmaksut. Maksamaton liikennevakuutus voi viedä alaikäisen ulosottoon.

Vuoden alussa 340 alaikäistä oli ulosotossa maksamattomien liikennevakuutusmaksujen takia. Keskimääräinen ulosotossa oleva summa oli 40-50 euroa. Maksuhäiriömerkintä voi haitata nuoren elämää aikuisena.

Näin mopokauden aluksi muistutetaan myös, että viritetystä moposta voi koitua kallis lasku. Moottoripyöräksi viritetystä moposta on maksettava autovero, joka on keskimäärin 231 euroa mopoa kohti. Lisäksi rahaa kuluu muun muassa sakkoihin ja jopa yhdeksänkertaiseen liikennevakuutusmaksuun.

Viritetty mopo on aina turvallisuusriski. Nopeuden kaksinkertaistuessa jarrutusmatka nelinkertaistuu. Trafin mukaan lähes joka kolmannessa kuolemaan johtaneessa mopo-onnettomuudessa mopo on ollut viritetty.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme