Mainos
Mainos

Alaikäisten humalajuonti vie jo katkaisuhoitoon

Kaupungille koituu suuret kustannukset alaikäisten alkoholiongelmista johtuvista katkaisuhoidoista.

Stakesin tekemän tutkimuksen mukaan lasten ja nuorten humalahakuinen alkoholin käyttö on lisääntymässä hälyttävästi. Suuntaus näkyy alaikäisten lisääntyneinä huostaanottoina ja katkaisuhoitoina.

Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla katkaisuhoitoon on jouduttu sijoittamaan jopa juuri ala-asteelta yläasteelle siirtyneitä nuoria.

Myös Lappeenrannassa on jouduttu tänä kesänä ottamaan huostaan ja toimittamaan katkaisuhoitoon jo 17 alaikäistä, joka on enemmän kuin viime vuonna yhteensä.

Alaikäisten katkaisuhoidosta on lankeamassa myös kaupungeille iso lasku.

- Kyllä helposti puhutaan puolen miljoonan tai miljoonan euron vuosikustannuksista, kertoo Lappeenrannan sosiaalipalvelujohtaja Marja Kosonen.

Hoitopaikka esimerkiksi pääkaupunkiseudulla maksaa 300-450 euroa vuorokaudessa. Hoitoaika on ainakin 3-4 kuukautta.

Keinot puuttua ajoissa lasten juopotteluun ovat kuitenkin joissain tapauksissa rajalliset.

- Huolestuttavaa on se, että on vanhempia, joiden mielestä kaikki nuoret juovat ja se kuuluu nuoruuteen. Heillä on myös hämärtynyt se raja, että 13-vuotias ei varmaankaan ole sen ikäinen, että mäyräkoira kuuluisi viikonlopun vakiovarustukseen, Kosonen toteaa.

Lappeenrannassa yritetäänkin nyt yhteistyössä koulujen kanssa hillitä lasten ja nuorten humalajuomista.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme