Mainos
Mainos

Alaikäisten turvapaikanhakijoiden säilöönotto loppuu

Alaikäisten yksin Suomeen saapuneiden turvapaikanhakijoiden säilöönotot lopetetaan, kerrotaan sisäministeriöstä. Ylitarkastaja Sanna Sutterin mukaan huoltajan kanssa maahan tuleva alaikäinen turvapaikanhakija voidaan silti vastedeskin ottaa säilöön.

Säilöönotetut viedään Helsingin Metsälän säilöönottoyksikköön tai poliisin pidätystiloihin.

Ulkomaalainen voidaan ottaa säilöön esimerkiksi silloin, jos hänen epäillään syyllistyvän rikokseen tai piileskelevän viranomaisia maastapoistamispäätöksen jälkeen. Syyksi käy myös epäselvä henkilöllisyys. Viime vuonna Metsälään otettiin säilöön parikymmentä alaikäistä turvapaikanhakijaa, joista neljä oli matkassa yksin.

Putkassa alaikäistä voi pitää vain aikuisen perheenjäsenen seurassa. Vähemmistövaltuutetun toimiston tekemän selvityksen mukaan yksin tulleita lapsia on lisäksi pidetty säilössä putkassa, koska poliisi on arvioinut iän silmämääräisesti. Poliisi kiistää tiedot.

Ulkomaalaistutkintaan erikoistunut komisario Jouko Ikonen sanoo, että perheenjäsenensäkin kanssa putkassa olevat alaikäiset ovat poikkeustapauksia.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme