Mainos
Mainos

Ålandsfärjan ajoi karille

Alus kykeni pohjakosketuksen jälkeen jatkamaan omin voimin Maarianhaminan satamaan.

Viking Linen matkustaja-alus Ålandsfärjan on ajanut karille Maarianhaminan eteläpuolella iltapäivällä. Aluksella oli tapahtumahetkellä 178 ihmistä.

Länsi-Suomen merivartiosto sai tiedon tapahtumasta heti kello kolmen jälkeen ja onnettomuuspaikalle hälytettiin useita yksiköitä suuren ihmismäärän vuoksi.

Matkustajat evakuoitiin laivan peräkannelle, mutta nopean tarkastuksen jälkeen todettiin, että laiva kykeni pohjakosketuksesta huolimatta jatkamaan omin voimin satamaan.

Ålandsfärjan saapui reilut puoli tuntia aikataulustaan myöhässä Maarianhaminaan, jonne se oli matkalla Ruotsin Kappelskäristä.

Matkustajana ollut Leif Jansson kiittelee sujuvasti mennyttä evakuointia mutta ihmettelee, miksi matkustajille ei tiedotettu tapahtuneesta.

-Ensin jarrutimme voimakkaasti, ja koko alus kallistui reilusti. Sen jälkeen iskimme karille. Tuollaisessa tilanteessa pitäisi nopeasti kuuluttaa matkustajille edes muutama sana, Jansson sanoo.

Kukaan matkustajista ei loukkaantunut. Janssonin mukaan valtaosa pysyi tapahtuneesta huolimatta rauhallisena.

Onnettomuustutkintakeskus tutkii karille ajon syytä. Kapteenia ei epäillä ruorijuoppoudesta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme