Mainos
Mainos

Aleksanterinteatterille veikkausvaroja

Loppuvuoden vuokratuki, 620 000 euroa, hoidetaan Veikkauksen säästövaroilla.

Kohu entisen Kansallisoopperan eli Aleksanterin teatterin tulevaisuudesta on saanut ratkaisunsa. Hallitus päätti tänään, että puuttuva vuokratuki otetaan loppuvuoden ajan Veikkauksen ylijäämistä ja ensi vuonna rahoitus siirtyy budjettiin.

Talosta alkaa huolehtia uusi päävuokralainen, Bulevardin teatteriyhdistys, ja se säilyy nykyisenlaisena vierailuteatterina. Teatterin uusi johtaja Reima Jokinen sanoo, ettei teatterin toimintaperiaatteisiin ei tule mullistuksia.

Kulttuurihallinnon veteraani Jokinen perusti alkuvuodesta Bulevardin teatteriyhdistyksen. Jokisen yhdistys oli valtio-omistajan mielestä sopivin seuraaja talosta luopuvalle Helsingin kaupungille. Valtion rakennuksista vastaava Senaattikiinteistöt haluaa talosta 1,2 miljoonaa euroa vuokraa vuodessa. Talossa toimivien kulttuurijärjestöjen vuokrilla ei kuitata kuin noin kymmenen prosenttia, loput jää valtion maksettavaksi.

Maaliskuussa MTV:n uutiset kertoi, että Senaattikiinteistöt kauppaa kansallisaarretta Venäjälle. Kulttuuriministeri Tanja Karpela pillastui ja asiaan alettiin oikeasti hakea ratkaisua.

Hallitus päätti viimein tänään, että loppuvuoden vuokratuki, 620 000 euroa, hoidetaan Veikkauksen käyttämättä jääneillä niin kutsutuilla säästövaroilla.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme