Mainos
Mainos

Alennusmyynnit alkavat - alerallia turha odottaa

Kaupan liitto odottaa maltillista alennusmyyntisesonkia. Mitään suurta alemylläkkää ei ole odotettavissa, vaan alennusmyynneistä odotetaan hyvin tavanomaisia.

Liiton kyselyn mukaan lähes 70 prosenttia kauppiaista aloittaa alennusmyynnit joulun välipäivinä tai heti vuodenvaihteen jälkeen. Valtaosa kauppiaista odottaa alennusmyyntien arvon pysyvän viime vuoden tasolla tai pienenevän.

Kaupan liiton toimitusjohtaja Juhani Pekkalan mukaan kauppiaat ovat osanneet ostaa tavaraa sisälle sopivan määrän. Varastoihin ei siis ole välttämättä jäänyt juurikaan ylimääräistä tavaraa, josta pitäisi päästä eroon alennusmyyntien avulla.

Kuluttajista suurin osa uskoo käyttävänsä rahaa alennusmyynteihin edellisvuoden tahtiin. Yksi suuri tavararyhmä alennusmyynneissä on vaatteet.

Pekkalan mukaan hyvä talvi on vauhdittanut esimerkiksi talviurheiluvälineiden myyntiä, joten urheilukaupoilla ei ole välttämättä suuria tarpeita alennusmyynteihin.

- Yksi uusi piirre lienee se, että ruoka- ja päivittäistavarakaupoissa on ainakin jonkinlaisia alennuksia, Pekkala sanoo.

Pekkalan mukaan joulumyynti sujui odotusten mukaan.

Katso Marja Sannikan raportti

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot