Mainos
Mainos

Alennusmyynnit käyntiin tänään

Pääsääntöisesti juhannussunnuntaista alkavien kesäalennusmyyntien arvioidaan tuottavan kaupalle tänä vuonna noin 120 miljoonaa euroa.

Innokkaimmat shoppaajat pääsevät penkomaan kesän alennusmyyntien tarjouksia heti juhannussunnuntaina, kun kaupat saavat jälleen olla auki juhannuksen jälkeen. Aluksi putoavat erityisesti kesävaatteiden ja muiden sesonkituotteiden hinnat.

Osa liikkeistä on aloittanut alennusmyyntinsä jo ennen juhannusta, mutta varsinaiseen vauhtiin kauppa kiihtyy alkuviikosta.

- Ei voi kuitenkaan sanoa, että alennusmyyntien aloittaminen olisi aikaistunut. Jokainen liike saa päättää itse, milloin pitää alennusmyyntinsä. Siksi aloittamisajankohdissa on suurta vaihtelua, sanoo asiamies Matti Räisänen Suomen Kaupan Liitosta.

Kiivain alennusmyyntien aika on kesä-heinäkuun taite. Räisäsen mukaan joissakin liikkeissä on kuitenkin vielä heinäkuun lopussakin alennetut hinnat. Esimerkiksi huonekalu- ja puutarhaliikkeet aloittavat alennusmyyntinsä yleensä myöhemmin kuin vaatekaupat.

Tuotto-odotus 120 miljoonaa

Räisäsen mukaan juhannuksen jälkeen alkavat alennusmyynnit ovat vuoden toiseksi tärkein alennusmyyntiaika. Suomen Kaupan Liitto odottaa kesäalelta nyt tuottoa yhteensä 120 miljoonaa euroa. Vain joulun jälkeen alkavissa alennusmyynneissä kauppa käy paremmin.

Sokoksesta ja Keskosta kerrotaan, että kesävaatteet ovat aurinkoisen ja lämpimän alkukesän aikana menneet hyvin kaupaksi. Kesätuotteita on silti normaali määrä alennuksessa myytäväksi.

- Vaatteet ovat meidän myymälöissämme suurin aleryhmä, on myös kodintekstiilejä ynnä muuta, kertoo Keskon ostojohtaja Mika Heiskanen.

Kesko aloittaa alennusmyyntinsä kaikissa ketjun liikkeissä sunnuntaina, kun kaupat voivat olla avoinna puolestapäivästä iltayhdeksään. Heiskanen ei odota huimaa myyntiä vielä pyhänä, vaan vasta alkuviikosta.

- Ihmiset palailevat sunnuntaina juhannuksen vietosta, mutta tietysti innokkaimmat löytävät tiensä aleen heti silloin, Heiskanen pohtii.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme