Mainos
Mainos

Alestalo vaikenee UMTS-tiedoistaan

Soneran entisen hallituksen jäsen Kalevi Alestalo kieltäytyy kertomasta tietojaan yhtiön Saksan UMTS-luvan taustoista.

Liikenne- ja viestintäministeriön omistajaohjausyksikön päällikkö ja Soneran entisen hallituksen jäsen Kalevi Alestalo ei suostu kertomaan julkisuudessa, miten Soneran kiistelty päätös hankkia Saksan UMTS-lupa syntyi.

- En milloinkaan lähde puhumaan sisäpiiriin rajattuja, hallituksen päätöksentekoasioita julkisuuteen, en edes siinä tapauksessa, että joku muu niin tekee tai vaikka siihen tulisi jonkinlainen pyyntö tai lupa, Alestalo sanoo tänään STT:lle toimittamassaan kirjallisessa lausunnossa.

Alestalo perustelee vaikenemistaan osayhtiölailla ja arvopaperimarkkinalailla. Hänen mukaansa vain yhtiö itse voi tiedottaa pörssitiedotteella kyseessä olevista asioista.

Myös liikenne- ja viestintäministeriön ylijohtaja Samuli Haapasalo on antanut tänään kirjallisen lausunnon STT:lle. Hänen mukaansa hallitus, sen talouspoliittinen ministerivaliokunta tai liikenne- ja viestintäministeriö eivät ole antaneet Soneralle ohjeita, neuvoja tai päätöksiä UMTS-asiassa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme