Mainos
Mainos

Alexander Stubb on vedonlyöntiyhtiön suosikki EU-komission puheenjohtajaksi – analysoi omia mahdollisuuksiaan Peter Nymanille: "Mä en yleensä lyö vetoa"

Alexander Stubb (kok.) on brittiläisen Ladbrokes-peliyhtiön suosikki Euroopan komission seuraavaksi puheenjohtajaksi. Stubb itse kommentoi omia mahdollisuuksiaan Peter Nymanin talk show'n vieraana.

Stubb ilmoitti viime viikolla asettuvansa kisaan Euroopan kansanpuolueen (EPP) kärkiehdokkuudesta ja siten käytännössä myös EU-komission puheenjohtajuudesta.

Vedonlyöntiyhtiö Ladbrokesin kertoimien perusteella Stubb on tällä hetkellä ykkössuosikki virkaan saksalaisen Manfred Weberin ja ranskalaisen Michel Barnierin ohitse.

– Mä en lyö vetoa yleensä, Stubb kuittasi aiheesta Peter Nymanille.

– Ihan kiva, että näin on. Tämähän on hirveä pitkä matka. Seuraava komissio aloittaa hommat 1. marraskuuta 2019, Stubb kommentoi.

Ensimmäinen etappi on Stubbin mukaan marraskuussa Helsingissä järjestettävä EPP:n suurkokous, jossa päätetään, kuka on puolueen kärkiehdokas.

Kotikenttäedusta kysyttäessä Stubbilta irtoaa jalkapallovertaus.

– Kyllä se varmaan auttaa. Ei yhtä paljon kuin futiksessa. Täytyy olla siinä mielessä realistinen, että vastustajana on Saksa, Stubb arvioi Angela Merkelin tukemaan vastaehdokas Weberiin viitaten.

Nymanin ohjelmassa keskusteltiin myös Euroopan tulevaisuuden haasteista. Katso yltä videolta koko haastattelu!

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme