Mainos
Mainos

Alho aikoo haastaa Heinäluoman

Alho tarjoutui tänään yllättäen ehdolle SDP:n puheenjohtajaksi, jos Paavo Lipponen luopuu tehtävästään kesäkuun puoluekokouksessa. Avauksellaan Alho patistelee myös muita ehdokkaita esiin.

Kansanedustaja Arja Alho on ärhäköitynyt julkisuudessa viime viikkoina. Alho riisuisi presidentiltä vähitellen ulkopoliittisen vallan, ja kyytiä häneltä on saanut myös kansanedustajien innokas harrastustoiminta eli "iltapäiväkerhoilu" eduskunnassa.

Tämänpäiväinen oli kuitenkin kaikille yllätys: Alho on käytettävissä SDP:n johtotehtäviin.

- Pitää sisällään puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan tehtävät, Alho selvensi.

SDP:n puheenjohtajuutta Alho tavoittelee siinä tapauksessa, että Lipponen ei olisi enää ehdolla. Lipposen odotetaan ilmoittavan luopumisestaan puoluevaltuustossa maaliskuun 9. päivänä.

Alho patistaa muita ehdokkaita esiin

Alho ihmettelee kunnioittavaa, jopa bresneviläistä hiljaisuutta puheenjohtajakisan ympärillä.

- Oli henkilökohtaisesti tärkeää, että murran tämän muurin, että keskustelu pääsee vauhtiin. Se on jollain lailla patoutunut, Alho kuvaili.

Eniten Alhoa nyppii, että puoluesihteeri Eero Heinäluomaa pidetään joka paikassa jo itsestään selvänä Lipposen vallanperijänä.

- Karhu on nyljetty, vaikka sitä ei ole vielä edes kaadettu. Rohkenin tehdä aloitteen. Tulisi esiin muitakin ehdokkaita niin käytäisiin keskustelu mihin SDP:tä viedään, Alho jatkoi.

Puoluesihteeri Heinäluoma odottelee muiden ehdokasnimien tapaan Lipposen aikeita. Puheenjohtajakeskustelun ehtii hänen mielestään käydä kolmessa kuukaudessa ennen kesäkuun puoluekokousta.

Omaa ilmoitustaan panttaavat myös ulkoministeri Erkki Tuomioja, työministeri Tarja Filatov ja oikeusministeri Johannes Koskinen.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 17.02.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme