Mainos
Mainos

Alho perää selvitystä perustuslain uudistukselle

Alho asettaisi poliitikoista, tutkijoista ja oikeusoppineista koostuvan komitean selvittämään peustuslain uudistamista.

Eduskunnan perustuslakivaliokunnan varapuheenjohtaja Arja Alho (sd.) haluaisi asettaa komitean tai toimikunnan selvittämään Suomen perustuslain uudistamista. Alho asettaisi laajapohjaiseen komiteaan poliitikkoja, tutkijoita ja oikeusoppineita.

Alho sanoo Väli-Suomen sanomalehtien haastattelussa, että vuoteen 2012 tähtäävä hanke on aloitettava pian, jotta se ehditään käsitellä kahdessa eduskunnassa. Hän ei kuitenkaan karsisi valtaoikeuksia istuvalta presidentiltä.

Alho käynnisti keskustelun presidentin valtaoikeuksista helmikuun alkupuolella ehdottamalla presidentin ulkopoliittisten valtaoikeuksien poistamista ja presidentin valinnan siirtämistä eduskunnalle. Hän sai tukea ajatukselle sekä SDP:stä että kokoomuksesta. Presidentti Tarja Halonen ja pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) puolestaan tyrmäsivät uudistusmietteet.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme