Mainos
Mainos

Alho: Potilasturvallisuus uhattuna

Arja Alhon mukaan tehyläisten sairaanhoitajien mahdollisen joukkoirtisanoutumisen vaikutukset sairaaloiden toimintaan olisivat vakavat.

Valtiotieteen tohtori, kuntapäättäjä ja entinen sairaanhoitaja Arja Alho uskoo, että sairaanhoitajien joukkoirtisanoutuminen on mahdollinen. MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut Alho sanoi, että potilasturvallisuus on selvästi uhattuna, jos työtaistelu alkaa.

- Työtaistelutoimenpiteet tulevat olemaan paljon kovemmat kuin koskaan aikaisemmin. Ne tulevat vaikuttamaan siihen, miten terveyskeskukset ja sairaalat toimivat, Alho sanoo.

- Nykyisessä henkilöstöpulassa en voi kuvitella, miten poistuvia henkilöitä voitaisiin enää paikata. Silloin ei Marian sairaalan poliklinikalla olla enää kymmentä tuntia, vaan siellä ollaan vuorokausia, ilman hoitoa.

Alho ei ota kantaa työtaistelun tehoon, jos virkasuhteiset sairaanhoitajat rajataan joukkoirtisanoutumisten ulkopuolelle.

Alhon mukaan Tehyn pitäisi pystyä hieman joustamaan vaatimuksissa, mutta samaan aikaan valtion olisi vastattava huutoon.

- Kysymys on tästä samapalkkaisuusohjelmasta, että valtio tulisi reilusti mukaan miesten ja naisten samapalkkaisuudessa. Eli valtiovarainministeri Jyrki Kataisen olisi avattava kirstunsa. Tehy on nyt selvästi tosissaan, ja tilanne on vakava koko julkisen terveydenhuollon kannalta, Alho sanoo.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme