Mainos
Mainos

Alipalkattuja työharjoittelijoita Suomeen

Pääkaupunkseudulle on saapunut kesän aikana uIkomaalaisopiskelijoita kesätöihin surkealla harjoittelupalkalla. Epämääräiset välitysfirmat ovat aikaisemminkin välittäneet Suomeen työvoimaa. Työharjoittelun käyttäminen perusteena on kuitenkin uutta.

Suomalainen rekrytointiyritys on alkanut välittää Suomeen Itä-Euroopasta opiskelijoita alipalkattuun työharjoitteluun, kertoo Helsingin Sanomat.

Rakennusliitto selvittää parhaillaan tapauksia, joissa joukko nuoria Puolasta ja Bulgariasta on päätynyt pääkaupunkiseudun rakennuksille töihin surkeilla palkoilla. Toiminta ei täytä työlainsäädännön velvoitteita.

Epämääräiset välitysfirmat ovat aikaisemminkin välittäneet Suomeen työvoimaa. Työharjoittelun käyttäminen perusteena on kuitenkin työministeriön maahanmuutto-osaston ylitarkastajan Olli Soraisen mukaan uusi asia.

Helsingissä toimivan Finnecan palvelukseen tulleet nuoret puolalaiset ja bulgarialaiset ovat joutuneet Helsingin Sanomien mukaan maksamaan ensin kotimaassaan 600-1100 euroa yhtiön yhteistyökumppanille työpaikan järjestämisestä. Suomessa heille on maksettu muun muassa rakennustöistä 510 euron kuukausipalkkaa. Toukokuussa voimaan tulleessa ulkomaalaislaissa helpotettiin työharjoittelijoiden maahan pääsyä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot