Mainos
Mainos

Alisuoritujat uuvuttavat opettajia

Tuoreen väitöstutkimuksen mukaan opettajat kaipaavat tukea alisuoriutujien kanssa pärjäämiseen. Joka viides oppilas on alisuoriutuja, heistä valtaosa poikia.

Alisuoriutujat uuvuttavat opettajia koulutyössä. Näin kertoo kasvatustieteiden maisteri Marita Kontoniemen Jyväskylän yliopistossa tarkastettu väitöstutkimus. Alisuoriutujien oppimistulokset ovat huomattavasti kykyjen edellyttämän tason alapuolella. Oppilaista alisuoriutujia on noin viidennes ja heistä valtaosa on poikia. He ovat syrjäytymisvaarassa heikon koulumenestyksensä vuoksi.

Tutkimuksessa haastateltujen opettajien mielestä alisuoriutujat ovat erityishuomiota tarvitsevista oppilaista työläimpiä. Opettajat kaipaavatkin tukea ja koulutusta hankalien tilanteiden käsittelyyn.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 14.02.2003)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot