Mainos
Mainos

Alkio ja mänty ovat Laihian kuuluisuuksia

Pohjanmaalla Vaasan kupeessa sijaitsevasta Laihiasta tulevat monelle mieleen ensimmäisenä nuukuusvitsit, mutta Laihia on paljon muutakin.

Yrittäjä Marketta Manu pitää maatilamajoitusta ja hän on asunut Laihialla 65 vuotta, käytännössä koko ikänsä.

– Laihiahan on jatkuvasti kasvanut. Tänne on tosi paljon rakennettu uutta. Just tuossa näyttelin meidän Hesan-vieraille, kun meillä on sieltä päin porukkaa yöpymässä, niin kyllä he ihmettelivät, että miten tämä voi olla niin iso pitäjä, sanoo Manu.

Marketta Manu kertoo, että laihialaiset ovat ylpeitä omillaan pärjäämisestä.

– Laihialainen on niin paljo päänsä kans ylpeä, että se ei kumarru kerjäämään keltään oikeen herkästi apua, että täytyy olla tosi iso hätä ennen kuin hän lähtee mihinkään luukulle.

Laihialaisia nähtävyyksiä ovat muun muassa keskustapuolueen oppi-isän Santeri Alkion koti ja rahamänty.

– Se on vanha mänty, joka jonkun tarun mukaan on kuvattuna vanhassa viiden markan setelissä. Siitä en tiedä onko se totta vai tarua, mutta aina kun minäkin olin lapsi niin puhuttiin, että se on rahamänty.

Marketta Manu kertoo, että laihialaisvitseihin suhtautuminen jakaa kansaa Laihialla.

– Se vähän riippuu ihmisestä, toiset ei tykkäis ollenkaan että niistä puhutaan, mutta eikö se oo elämän suola että on jotain puhuttavaa, summaa Manu.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme