Mainos
Mainos

Alko kiirehtii alkoholiverotuksen laskemista

Alko Oy:n varapääjohtaja Erkki Valta patistaa seuraavaa hallitusta aloittamaan alkoholiverotuksen asteittaisen laskun jo vuonna 2000. Hän perustelee tätä sillä, että ns. 20 tunnin aikarajoitus poistuu Venäjän ja Viron matkailusta ensi vuoden joulukuussa.

Vuoden 2004 alusta myös alkoholintuonti EU-maista vapautuu, kun Suomi joutuu luopumaan tuontirajoituksistaan. Suomen on sopeutettava alkoholin verotuksensa, jotta kauppa alkaa käydä maan sisällä, Valta toteaa UP-uutispalvelun haastattelussa.

Valta ennustaa alkoholin hintaan rajua laskua lähivuosina ja samalla kokonaiskulutuksen kasvua noin 15 prosentilla. Hänen mielestään tässä tilanteessa monopolin merkitys kasvaa. On kuin bensaa heittäisi liekkeihin, jos mennään kohti alhaisempia hintoja ja samalla muutetaan jakelujärjestelmää, Valta vastaa vähittäismonopolin purkua vaativille.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme