Mainos
Mainos

Alkoholi- ja huumesairaudet kasvussa

Alkoholin ja huumeiden käytön aiheuttamat sairaudet ovat lievässä kasvussa, kertoo Stakes.

Tuoreen Päihdetilastollisen vuosikirjan mukaan alkoholisairaudet lisääntyivät viime vuonna prosentin ja huumausainesairaudet yli kolme prosenttia.

Huumausainesairauksista huumausaineriippuvuus, huumeiden aiheuttamat elimelliset aivo-oireyhtymät ja lääkeaineriippuvuus vaativat viime vuonna eniten sairaalahoitoa. Alkoholisairauksiin kuoli viime vuonna 3,5 prosenttia enemmän ihmisiä kuin edellisvuonna.

Eniten sairaalahoitoa vaatineet sairaudet olivat yleinen alkoholiriippuvuus, päihtymystila, elimelliset aivo-oireyhtymät sekä alkoholin aiheuttamat maksa- ja haimasairaudet. Yli puolet alkoholisairauksiin kuolleista kuoli maksasairauksiin.

Toissa vuonna alkoholin käyttö maksoi yhteiskunnalle 550-705 miljoonaa euroa ja huumeiden käyttö 138-208 miljoonaa euroa. Sosiaali- ja terveyspalvelujen osuus kustannuksista oli runsaat 40 prosenttia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot