Mainos
Mainos

Alkoholi ja väkimäärä työllistävät MM-kisojen ensiapua

Lääkäri Markku Tuomisella ovat meneillään jo viidennet MM-kisat lääkintäpalveluissa. Jääkiekkoliiton lääkärinä toimivan Tuomisen ura alkoi kotikisoissa vuonna -82. Haastatteluhetkellä nuori mies tulee ensiapuhuoneeseen kyselemään laastaria sormeensa.

- Laastaria ja päänsärkylääkkeitä meiltä eniten kysellään. Harvemmin otteluissa mitään vakavampaa tapahtuu. Sairauskohtaukset ovat tietenkin aina mahdollisia ja tällainen katsomorakenne on haasteellinen hoidettava. Muuten tämä ei juuri poikkea suurista yleisötapahtumista.

Päänsäryn taustalla eivät ole Suomen peliotteet vaan se yleisempi syy.

- Alkoholi ja suuri väkimäärä aiheuttavat eniten ongelmia. Kyse on kuitenkin yleensä pienistä ruhjeista eikä mistään vakavammasta.

Tarvittaessa myös vakavampiin vammoihin apua löytyy.

- Me vastaamme myös pelaajien lääkinnästä. Alhaalta löytyvät ambulanssi, ortopedi, silmälääkäri, kirurgi ja hammaslääkäri. Pelaajilla vammoja on ollut ihan kohtuullisesti, se ei aina näy ulospäin, Tuominen tietää.

Suomen ottelussa Kazakstania vastaan ensiavussa päivysti viidentoista hengen tiimi. Kaikkiaan ensiapuväkeä on ringissä 118, joista suurimmalla osalla on hoitajatason koulutus. Ensi vuoden kisatkin näyttävät turvatuilta. Talkooväen lista ensiapuhuoneen seinällä täyttyy hyvää vauhtia.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme