Mainos
Mainos

Alkoholi paisuttaa suomalaisten vyötäröä

Alkoholi lihottaa suomalaisia. Tuoreen tutkimuksen mukaan naisista lihavimpia ovat ne, jotka käyttävät yli kolme alkoholiannosta päivässä. Hoikimpia taas ne, joiden päivittäinen alkoholinkulutus on puolikkaasta yhteen annokseen. Myös miehillä alkoholinkäyttö liittyy sekä painoon että vyötärönmittaan.

Alkoholista saatava ylimääräinen energia kertyy rasvakerrokseksi vyötärölle, mikä on terveyden kannalta haitallisempaa kuin reisiin tai pakaroihin kertyvä rasva. Alkoholin ohella myös liikkumattomuus selittää suomalaisten lihomista.

Suomessa on enemmän lihavia aikuisia kuin muissa Pohjoismaissa. Suomen akatemian tutkimusohjelman tulosten mukaan vain joka kolmas suomalaismies on normaalipainoinen. Naisista normaalipainoisia on puolet.

Terveyden kannalta haitalliset elintavat kasautuvat niihin ihmisryhmiin, joilla on vähiten koulutusta ja pienimmät tulot.

Lihavuus lisää elimistön rasva-aineenvaihdunnan ja insuliinitoiminnan häiriöitä ja tulehdustekijöitä, jotka puolestaan liittyvät esimerkiksi aikuistyypin diabetekseen, depressioon ja valtimotauteihin.

(MTV3 - STT)

Katso Mari Haaviston juttu (Seitsemän uutiset 7.3.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme