Mainos
Mainos

Alkoholi surmaa yhä useampia

Sekä miesten että naisten alkoholikuolemat lisääntyivät edellisestä vuodesta.

Tilastokeskuksen kuolemansyytilaston mukaan alkoholi oli joka kolmannen keski-iässä kuolleen miehen kuolinsyy. Alkoholin aiheuttamiin sairauksiin ja alkoholimyrkytyksiin kuoli viime vuonna lähes 1900 ihmistä, mikä on viidenneksen edellisvuotta enemmän.

Miesten alkoholikuolemat lisääntyivät edellisestä vuodesta viidenneksen. Kaksi kolmasosaa heistä oli 45-64-vuotiaita. Naisten alkoholikuolemien määrä oli vajaa kolmannes miesten määrästä, mutta samansuuntainen epäsuotuisa kehitys oli viime vuonna nähtävissä myös naisilla. Vuonna 2004 alkoholisyihin kuoli yhteensä 383 naista.

Tapaturmaiset kuolemat, joissa alkoholilla oli osuutta, lisääntyivät edellisestä vuodesta vain liikenneonnettomuuksissa. Niissä kuoli viime vuonna yhteensä 34 päihtynyttä nuorta. Päihtyneille sattui viime vuonna kaikkiaan 537 kuolemaan johtanutta tapaturmaa.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 31.10.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme