Mainos
Mainos

Alkoholia juodaan julkisesti surutta

Humalahakuinen julkijuopottelu näyttää levittäytyneen viime vuosina rannoilta ja metsiköistä ensin puistoihin ja lopulta aivan kaupunkien keskustaan. A-klinikkasäätiön johtavan ylilääkärin mukaan osasyynä voi olla se, että juomakulttuuri on muuttunut sallivammaksi.

– Alkoholin käyttö on tullut arkisemmaksi, eikä sitä tarvitse millään tavalla piilotella. Ja tytöt voivat juoda yhtä hyvin kuin pojat, ehkä jopa vielä railakkaammin, ylilääkäri Pekka Heinälä kuvailee.

Samalla ilmiö kuitenkin herättää monissa pahennusta. Heinälä selittää ristiriitaa sillä, että sallivuuden ohella tieto alkoholin haitoista on jatkuvasti lisääntynyt.

Heinälän mukaan "torijuopottelun" taustalla voivat vaikuttaa myös sosiaalipolitiikan, koulutuksen ja kaupunkikuvan nopeat muutokset. Myös perheen rooli on hämärtynyt ja vanhempien kontrolli lapsista löystynyt.

– Ehkäpä he, joilta puuttuu läheisten ja omaisten tuki, ovat enemmän hakemassa huomiota näiltä paraatipaikoilta.

Päihteiden nauttiminen yleisellä paikalla on kiellettyä, mutta kielto ei koske alkoholin juomista puistossa, kunhan juominen ei häiritse muita.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot