Mainos
Mainos

Alkoholia juodaan yhä reippaasti

Alkoholin kulutuksen kasvu on jatkunut myös viime vuonna. Jokainen suomalainen joi keskimäärin 10,5 litraa sataprosenttista alkoholia. Kulutus lisääntyi toissavuodesta kolme prosenttia.

Sosiaali- ja terveydenhuollon tuotevalvontakeskuksen (STTV) tilastojen mukaan kulutus on ollut yhtä kovaa vain kerran aiemmin, vuonna 2005.

Kymmenen litran tasolle pääsee juomalla vuodessa joko 60 mäyräkoiraa olutta tai 55 puolen litran väkevää viinapulloa. Pelkkää mietoa viiniä pitää kuluttaa reilun sadan pullon edestä.

Yksi alkoholipolitiikan tavoitteista on kuitenkin saavutettu. Nimittäin yhä suurempi osuus alkoholista hankitaan kotimaasta. Viime vuonna määrä nousi jo lähelle yhdeksää litraa, mikä on enemmän kuin koskaan aiemmin.

Alkoholia tuodaan vähemmän

Alkoholin matkustajatuonti on hieman rauhoittunut. TNS-Gallupin haastattelututkimuksen mukaan matkustajatuonti putosi viime vuonna kolmisen prosenttia toissavuodesta.

Valtaosa alkoholista juodaan oluena. Sen osuus kokonaiskulutuksesta on noin 40 prosenttia, kun väkevien osuus on noin kolmanneksen.

STTV on huolissaan uusista tilastoista. Se esittääkin alkoholiveron korotusta sekä myynnin valvonnan tiukentamista, jotta kulutus kääntyisi laskuun.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme